My own place

Idag skulle jag vänta på min mamma när vi skulle åka och köpa skor så då tänkte jag ta en promenad. Jag hade kameran i högsta hugg och ville hitta ett mysigt ställe där inte alla går förbi och så. Till slut hittade jag ett perfekt ställe. En mysig liten glänta (eller vad man nu kan kalla det) med massor av färgglada löv. Där fanns inte en enda kotte och det var ändå inte mitt i skogen (jag är verkligen ingen skogsmänniska). Men det är ett ställe som jag kan komma till, tänka, fota och bara vara för mig själv. Men det jag upptäckte idag är att alla behöver nog just ett sådant ställe, dit ingen annan hittar och bara vara. T.ex. i filmen Friends with Benefits så har huvudpersonen ett tak på en av skyskraporna i New York som ett sånt ställe. Man har ju alltid sitt eget rum och
så men jag tror att man skulle må mycket bättre av att ha ett sånt här ställe.
Fler bilder från mitt lilla ställe kommer inom kort!
 

The last game

Idag var det dags för den allra sista utematchen för mitt lag, mot Karlbergs damlag. Dock skadade jag mitt knä på en match i våras så jag har inte kunnat spela sen dess, så tills att det blir bra så agerar jag cheerleader (eller liknande?)och idag också fotograf. Men det var ganska svårt när alla springer så fort och jag har tappar känseln i mina fingrar av kylan. Matchen slutade 3-3, men det är så kul att vara där även om jag inte kan spela, bara att träffa alla är så underbart!

Dokumentärfotografi

 
Nu är jag precis i sluttampen av en fotouppgift där vi ska fota dokumentärfoto. Jag valde då att fota min lillasyster i hennes vardag och i alla olika stunder/känslor då hon inte är den glada flickan som poserar mot kameran. De är inte färdigredigerade och den sista bilden känns helt fel på något sätt. Jag har också en bild kvar att fota sen måste jag välja bort två av bilderna nedanför. Men jag vet inte vilka..
 Här är något jag har lärt mig om dokumentärfotografi efter det här arbetet.
  • Det ska vara svartvita bilder
  • Du måste lära känna den/de du ska fotografera
  • Bilderna ska ha något helsvart och något helvitt i sig
  • Din lärare kan ha exakta åsikter om hur du ska ta dina bilder
  • Du har inget annat val än att fota exakt som din lärare sa om du vill ha bra betyg
  • Fota hela tiden om du fotar någon i din närhet eller när du är på det ställe du ska fota på, även om du inte alls tänkt använda de bilderna så kan de visa sig bli jättebra
  • Om du har för lite varietet, beskär bilderna
  • Dina två fotolärare kan ha helt olika åsikter om vilka bilder de tycker om
  • Var inte rädd för att beskära för mycket, om du har en helkroppsbild, prova att beskära bara ansiktet eller en fot t.ex.
  • Du måste ha bestämt dig för exakt hur, vad och vilken känsla du vill förmedla innan du börjar fota
 

Mudcake

Åh nu är jag sådär dålig på att blogga igen.. Men jag har haft så mycket skolarbete att jag knappt hunnit andas.
Men i stort sett så rullar skolan på, jag har träffat lite vänner, tränat, träffat läkaren om min operation och shoppat lite.
 
 Tänkte dela med mig av en av de godaste kladdkakorna jag ätit som min vän Emma har gjort. Receptet kan ni hitta här.
 

Emma Johnson

Emma är en tjej på 17 år som bor strax utanför Stockholm. I den här bloggen kan du läsa om skolan, mode, fotboll, shopping, resor, event, vänner, fest, jobb och mycket mer!

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus